Total Pageviews nurul

Wednesday, 29 December 2010

hari ini

tadi baru je lepas g skul adik coz ade orentasi for form 1.ADIK AKU DAH BESAR! AKU DAH ABIS SKUL!!
sedihnye.. hahaha.. sekrang aku bina badan kat umah ni.. bagusnye hidup aku ni.. hahaha...

berbalik pade topic tadi .time g skul ramai gila cikgu perasan aku n borak2 ngan aku. lagi2 akak saudare aku ikut coz die ni ex student kat si2 dulu..


tdi memang best la  coz nak balik umah ujan pulak then tahan2 taxi. taxi x nak berhenti mcm tahi betul tpi selamat la last2 dapat taxi.. pakci melayu.. thanks ek pakci. laen kali bawa kiteorang lagi.. tpi yang x bestnye die x tahu jalan ke rumah aku!
benggong!!

sekrang ni aku kat umah with adik n akak saudare aku.. die nak stay kat umah aku coz nak lari daripade jumpe ngan cousin die dari kuantan.. mcm ******.. hahahha..

ok la aku nak belah dulu..
salam..

gembiranya hati ini..

akhirnya mama bagi kuar!!! yahoo!!!.. 
27.12.2010
tarikh yang x akan aku lupekan coz aku dapt date sekali lagi with my love.. hahaha kali in bukan kat kawasan umah k..hahaha....
bestnye..
 tengk wayang same2...
makan same2..
ngee.......

ni cousin my love yang ambikkan pic.. coz my love yang suruh..
hahahha....
i love u by.....

syahmi

ini ade lah first date for kite orang coz faktor duduk berjauhan n terpisah antara negeri.. owh sedihnye.. dah nak dekat setahun couple baru dapat date...  
citer ini bermula bergini nak di ikutkan aku nak kuar jumpe syahmi tpi malangnya mama tidak benarkan aku keluar. aku pun x pasti sebab ape mama x kasi aku kuar.. ngan rase kecewa aku bagi tahu syahmi yang aku x leh nak kuar. so syahmi kate ape kata `ape kate by datng umah syang eh tpi bukan masuk umah kat area umah sayang je` boleh x?? aku pikir punye pikir ok la.. aku setuju jumpe dorang kat area umah aku.. hahaha

tibe2 esoknya makci aku call nak antar anak buah aku baby zara.. aduh!!! mcm mane ni?? ape perlu aku buat ni??

dengan menggunakan akal yang panjang n cerdek ni. aku pun mulakan plan aku..hahahaha.. aku tdokan anak buah aku.. dah tdo aku kuar laumah jumpe syahmi. eh..eh.... jap aku x tinggalkan anak buah aku sorang2 kat umah aku suruh adik aku jage jap.. so die pun setuju.. akupun ape lagi angkat kaki la kuar umah.. haha.. pandai x aku ni?????


time ini aku baru ambik dorang dari LRT PANDAN JAYA coz dekat ngan rumah la kate kan sambil 2 lihat2 la permandangan sekitar area umah aku.. hahaha....



dalam pejalanan naksamapi padang umah aku.. hahaha.. dorang nak g solat zohor dulu si aku tunjukkan surau.. dalam tunggu dorang abis solat aku pergi tngk adik aku jap kat umah n belikan makanan tok die..  so jelas kan aku ni seorang kakak yang sangat  BAIK HATI n PENYAYANG kan.. hahahaha.. terlebih sudah....

abis je dorang solat kiteorang lepak kat kedai mamak coz klo nak lepak kat padan x leh coz kat tingkat 4 bawak umah aku ade seorang makci yang bz body.. asik nak mengumpat je tpi selalu g surau.. ish22 die x tahu aku selalu nampak ank die date or jumpe pakwe kat LRT PANDAN JAYA 2.. hahahah..eeeeee.. jahat pulak aku ni. hahaha....

kite orang lepak kat kedai mamak yang bernama AL-SYAFIRA...




oh ye dari tadi aku x bagi tahu pun my love ni datang ngan kawan n cousin die... n semuak pic ni cousin die yang ambik..

WAIE THANKSZ K. COZ AMBIK KAN PIC NI TOK KITE ORANG!!!!  KO DAH WATKAN KITE ORANG ADE KENANGAN BERSAMA......

SYAHMI SYANG KO!!!!
HAHAHAHAHHA

Wednesday, 22 December 2010

die suka sangat maen buayan

petama kali melihat buayan  buatkan die jatuh cinta pandang petama ngan buayan 2 dah terus bermaen ngan seronok sekali.. ini membuatkan aku jelez yang teramat sangat kerana aku terpaksa membuwai kan die.
argh!!!!!!!! geram la mcm ni......
 lihat la betapa seronoknya die bermaen buayan bersama makcinya... hahahhaa
sampaikan orang suruh balik x nak balik.. nak maen jugak walaupun dah petang + nak malam.. ish2.. budah ucuk nikan.. ggt karang baru tahi..
coz ini la watkan  makci2 + nenek2 + atuk2= die sayng kan die sampai  die besar..
hahahahhaha.........

Tuesday, 21 December 2010

ni budak saiko

 ni la budah saiko. saiko kenape? hah itu yang kite x tahu. hahaha.. tension coz cuti hanya tok umah bersama kakak nye yang x malas nak bawa adiknye pergi jalan2.. hahaha...  padan muka dapat kakak mcm ni pemalas tpi penyayang.. hahaha sanggup menjaga adiknya yang tersangat degil....
lagi 1 sebab nape die jadi mcm ni coz anak buah die sedang tdo... so takut kena marah ngan kakak. die jadi mcm ni la..  saiko secara ttbe... n kakak die ni pandai ambik pic senyap tanpa pengetahuan die.. hahahaha..( perasan seorang diri). hahaha

Monday, 20 December 2010

Acha Septriasa - Cinta Bertahan (Offical Music Video)

Irwansyah feat. Acha Septriasa - My Heart

IRWANSYAH (CAMELIA)

Agnes Monica - Tak Ada Logika

Agnes Monica - Bukan Milikmu Lagi

Agnes Monica ft. Ahmad Dhani - Cinta Mati

Agnes Monica ft. Ahmad Dhani - Cinta Mati

Agnes Monica - Tanpa Kekasihku

chipmunks - dealova

chipmunks - jangan bilang tidak

chipmunks - andai ku tahu

chipmunks - sayang-sayang

Sayang Sayang Sayang..! ;)

cinta fb .wmv

Buat Awak Yang Saya Sayang.mp4

Hijjaz-Kawan

Hijjaz-Kawan

kena marah..

baru jap tdi aku kena marah coz esok aku nak pergi isi borang kije kat mid. kije kat kfc.. aku cakap elok2 abng aku nak marah2 aku! cakap aku bodoh coz nak kije jauh2.. bukan aku yang cari kije.. kawan aku yang tolong carikan n kawan aku punye pakci kije kat si2.. 2 pun kena marah.. asal la dorang x leh cakap elok2? aku heran la.. ngan orang laen boleh cakap elok2, ngan gurlfrend leh cakap elok tpi ngan keluarge sendiri langsung x boleh.. semua perkatan buruk kuar dari mulut klo marah kan adik, or anak..
kenape x de sape yang sokong aku?
die x tahu ke aku perlukan pengalaman berkije, berkawan, hidup ni cume sekali kan???? tah la aku rase lebih baik aku xde sape2 kan dunia ni. coz x de sape yang sokong aku dalam sebesebi aku buat.. tah la hanye tuhan je yang tahu bertapa sakitnya ati aku ni...
nape x cakap je; kakak x boleh pergi coz jauh.. kan senang xde ati yang terluke n bengang.. walaupun aku tahu ati aku akan terluke coz ape yang aku nak buat terhalang..

Sunday, 19 December 2010

name

N => Neat
U => Useful
R => Responsible
U => Unreal
L => Loud
F => Friendly
A => Awesome
T => Twisted
I => Intense
H => Handy
A => Adventurous
H => Happy

CNBLUE _2nd Mini Album LOVE_ full ver.wmv

Angelika-Tanya Pada Siapa

Dia Milikku Cover by Cumi1569 edited with lyrics.wmv

dinner

semalam dinner ngan family aku kat shangri-la hotel..
banyak gile aku makn.. x terkira banyaknya..hahaha... sekrang aku dah buncit dan perlu berpuase.. haha nak kempiskan balik perut ni hah supaya x buncit dah..

se bagian makan yang aku makan..hahahah..
  makan ni paling aku suke coz die nampk comel n cantik n rase mcm xnak makan pun de..hahaha...






comel kan makanan2 ni... cume ade di shangri-la hotel.. hahahaha

all this for my sister nurul adilah abdul aziz

Wednesday, 15 December 2010

i love u

i love u perkataan yang sering die ucapkan pade ku tanpa ade rase jemu. dan perkatan 2 x penah buat aku rase bosan nak dengar.. die sering ucapkan x kire ketika aku gaduh ngan die ke or x gaduh... die tetap ucapkan kan perkataan 2... thanks sayang.. I LOVE U SO MUCH.. dalam BI pula SAYA SAYNG AWAK SANGAT2.

baru ku tahu..

baru aku tahu tingginye klcc.. 

ape kejadah ni..

hari 2 aku n adik maen masak2 kat dapur... hahahha.. masak betul2 la... ingan aku x pandai masak ke hah.. pendekan citer abang aku jenis yang penyebok suke sangat kacau aku n adik aku kat dapur klo tengah masak.. al-maklum la kite ni dah anak dara kena belajar masak sendiri akan nak harap kan mama je.. lagi pun mama pun kije x tentu mase klo banyak kije balik pun lambat akan nak tunggu mama balik baru makan kan.. ish2.. boleh mati kebuluh aku n adik klo mcm ni.. hahaha.. so kite orang ni masak la sendiri ape yang kite orang tahu masak 2 la yang kite orang masak...

di pendekkan cite lagi.. aku ni jenis yang no stop texting ngan bf aku la kan akan ngan kawan kot.. eh tpi kawan pun boleh jugak klo nak texting tpi jarang la... hahaha.. tngah masak2 2 aku texting jugak.. x kesah pasal masakkan aku coz adik aku de..
haha klo xde adik aku baru aku stop kejap texting.. haha...
abang aku boleh sorokkan hp aku kat dalam penggisar.. sakai betul la..
aku pun la nak rak cari.. rupenye kat dapur je abng aku sorok kan...
sakit ati aku diwatnye...


ini la kije abng aku yang paling sakai sorok hp adik die yang comel ni..
hahahahhaha....
tengok aku pun dah jadi sakai ni..
hahahahha......

bunga telur di ubah suai menjadi bunga duit.

ni bunga telur mama aku yang buat for perkhawinan abng aku nanti pada bulan 3 tahun depan.. cantik bukan?
mama aku ni kije die mcm ni la ari2 menghadap bunga2.. mama aku buat kije ni semua kat shangri-la hotel la kat jalan/ lorong p.ramli 2.. hah kat si2 la mama aku kije...
hahaha... dah lame mama aku berkhidmat untuk mereka2 semua n bermacam2 orang mama aku dah jumpe terutama orang kenamaan la.. perdana menteri, agong, sape2 je la.. yang mama aku jumpe.. aku ape kesah....
hahhahahah

 bunge telur ni x menggunakan telur tau... mama ku telah munggunakan duit sen.. hahah unit kan.. ni la kreativi mama aku.. aku tahu ramai membuat bunga telur menggunakan duit ni tapi tetap ade telur kan? belul x aku cakap ni.. kali ni laen tau mama aku buat bunga duit jadi orang akan dapat duit x dapat telur ayam.. hahahha....
 ini lah keunitkan bunga duit mama... temanya cokelat n hijau for pengantin lelaki manakala pengantin perempuan pulak pink n unggu..


buga duit mama ni ade 1 kuntum bunga je... yang laen daun.. sape2 x leh tiru coz batang die panjang.. cube korang bayang kan mcm ne leh batang die panjang?
hah x tahukan.. hahaha ape la aku ni kan.. merepek je.. ok balik pade topic.. mama aku menggunakan batang buluh.. macam mane batang buluh 2 leh jadi kecik? hah 2 kita x tahu.. hahahahaha....


sape2 yang nak tempah boleh la call num ni k.. 0173061635.... nurul...

Thursday, 9 December 2010

bila nak berakhir

bile masalah ni nak berakhir??
ade sape2 tahu x?
aku x nak bermusuhan ngan die tpi nape jadi mcm ne?
bile nak berakhir semua masalah ni..

Sunday, 5 December 2010

karya

aku disini merindui mu,
fikirkan mu,
setiap masa,
sayang ku,
aku berada,
disisi bila-bila saja,
aku hairan dengan mu,
tidakkah kau merindu ku,
tpi aku merindui mu,
jangan tinggalkan aku,
aku perlukan kamu,
diri ku sepi tanpa mu,
tanpamu...
owh..............
kasih........

Friday, 3 December 2010

mencari wang lebih

time ni kat tempat kije ayah.. ade karnivel sukan.. abng aku ni boleh dikate kan peniage.. hahaha.. mcm2 die jual pin cartoon la, kerongsang la, payung la. eeeeeeeeeeeee mcm2 la.. so aku ni pun tolong la tok cari duit poket sikit. al-maklum la time ni musim cuti skul mane la dapat duit belanje dari mama kan.. so aku tolong la abng aku ni.. hahaha.. die kat kije.. so aku tolng la..


ni la die gerai aku.. yang pakai 2dung putih 2 mama aku. time ni mama cuti. so mama teman aku.. hah pic ni dah lame tau.. so korang jgan pikir mcm2 dulu aku x pakai 2dung tpi sekrang dah pakai 2dung dah.. heheheh so ade yang berminat???
klo berminat.. call la num ni... 0173061635..FATIHAH...
hahaha.......
comel2 pin ni tau...

besday atok..

 time besday atok ni..
hahaha... kieorang je 1 family je yang ade.. yang laen tah la.. x berani cakap..
hahahahhaha.......



selain besday atok.. kiteorang sambut jugak hari bapa..
huhuhuh.. coz 2 ayah aku pun nak potong kek.. suke la 2..
hahaha...
time ni atok aku happy sangt coz kite orang smbut ngan die.. ye la kan anak2 masing2 sebok...
bile kiteorang wat mcm ni hapy gile la atok aku ni..
hahaha...
atok ku ni imam kampung pandan.. so klo korang nak jumpe pergi la jumpe.. hahahhahaa.......
gurau je la..

Lenka - Trouble Is A Friend (Lyrics)

Thursday, 2 December 2010

Gio - Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan (Male- Full Version)

upin ipin


anak buah aku minat gile ngan upin ipin ni.. ari2  pin2.. biase la bby baru nak belajar cakap..
hehehe....

cikgu sejarah

ini cikgu sejarah aku.. SITI AMINAH 2 la name yang parent die kasi.. beliau telah mengajar aku selama 3 tahun dari form 3 antill form 5. aku sayang cikgu ni coz die x penah boring ajar sejarah ngan kiteorang coz kiteorang ni lembab sikit bab sejarah ni.al-maklum la sejarah ni kan banyak faktor2,tarikh2, dan macam2 lagi.. hahahah.. tpi 2 la kan walau macm mane pun kiteorang ni tetap hormat n sayng cikgu!! time pic ni di ambil kiteorang budak2 form5 ade gaduasi. wah best gile! dah nak abis skul dah..

korang nak tahu x cikgu aminah ni jugak cikgu displin tau. aku klo nak wat salah pikir banyak kali ko!t takut kene marah. orangnye garang tau tpi hati lembut sangat!! senang menitiskan air mata.. beliau always bagi aku nasihat klo aku tngah down gile with mcm2 problem yang aku alami sekrang ni.. 

cikgu terima kasih banyak2 coz cikgu selalu hadir dalam diri saye time saya perlukan seseorang menjadi teman bercerita saye.. saya sayng cikgu dan jasa mu akn ku kenang sampai mati..
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAACCCCCCCCCCCCCCCCCHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH SAYANG CIKGU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

otak lembu and kepala lembu


otak lembu ni atok aku cakap sedap makan wat sup or masak lemak. hahahha.. selalunye atuk aku makn otak time raya korban je coz time 2 je yang ade. time laen ssah nak dapt. so makan otak lembu ni dah jadi tadisi fmily aku... 


kepala lembu ni pulak dah jadi tadisi jugak time2 raya haji.. kiteorang the bigger family akan bergotng-royong wat sup kepala lembu ni.. sedap.. yang mane blum mencubo lagi cubo2 kan la ek.. wa cakap sama lu.. sekali cubo nak lagi.. tpi jgan pulak ttbe ade nilai kesian dalam diri korang 2.. 2 dah termaktop korang x leh makan dah coz korang kesian kat lembu 2.. ape-ape pun tahun depan if ade umur yang panjgan n rezeki makn lagi la aku sup kepala lembu ni.. hahahahah

Sesame Street: Elmo's Song

you and me

Take me by the hand
No worries, my friend.
We will just stand
With the the power we hold
In out hearts to our beloved.

We show the truth

Of kindness and honesty
in a place we love
On this historic day.

But now i say

Don't be afraid
It is just....
You and me.

Maher Zain - For The Rest Of My Life with Lyrics

sorry


Who did you say you were, I'm sorry, I've forgotten
Did you say that you're my best friend?
Forgive me, my memory's simply rotten!

You say that we're close? As close, as close can be?

So sorry, I don't recognise you
And please get away from me...

No, I cant say I remember, any friendship strong and true

With a gentle love and forgiving heart...
Sorry, I simply cant remember one with you.

What was that? Oh, you've ALWAYS stood by me?

Protecting me from this cold cruel world?
I must be blind... I didn't see!

In my anger and raw hatred, you must have slipped my mind,

For your eternal brotherly friendship...
Not a trace of memory can I find.

the real me

I don't even know
Where I should start
You've affected my life
And more importantly my heart

You brought something out

That I didn't know was there
Because no one took the time
To tell me they care

I saw a side of myself

That I thought had been dead
Yet you awakened my soul
With everything you have said

You're different from everyone

And you understand me
You broke down my walls
And the real me, you see

Wednesday, 1 December 2010

baby zara zenia khalisya

video

baby paling comel.. so pandai cakap.haha.. manje jgan cakap la.. coz all nenek n atok die sayng die sangt..so jage jgan wat die ngis karang kene babap ngan nenek n atok.. erghhhhhhhhhhhhhh,,,

adik angkat????

depa 2 orang ni adik angt aku.. ya allah x penah aku ade adik angat ni ttbe dorang nak jadi adik angkat aku.. pelik sungguh la.. sakai betul... tpi selamat la dorang ni boleh harap.. dah la comel baik pulak.. hahahaha.. klo dah aku ni gurl akan la adik angkat ku gurl pulak kan.. 2 2 laki.. kuat jeles pulak 2.. mcm sakai.. ade ke jeles coz aku ade 2 orang adik angakt? hahaha... tpi selamat la masing2 ni paham.. yang penting aku sayng ke2 2nye.. walaupun hubungan adik angkat,kakak angkat ni ade dalam kamus mane2 pun.. aku ttp sayng dorang....


                                                         edan........

                                                 
                                                         khairul.....

sahabat

name die NURFAZLINA FARHANA..
                                                     SAYANG DIE SANGAT!!


name die izzat





name die fuad.....



dorang ni selalu ade bila aku perlukan dorang.. dorang x penah lari dari aku.. dorang menerima aku seadanye.. thanks kawan.. korang always dalam ati ku selamanye.. MMMMMMMMMMMMMUUUUUUUUUAAAAAAACCCCCCCHHHHHHHHHHHHH....
SAYANG KORANG SAMPAI KIAMAT!!!!!!!!!


kat belah kiri ni dulu bestie aku time form4 and pertngahan form5 tpi sekrang dah x dah.. die dah anggap aku ni musuh die.. die penah cakap yang aku jongang, bontot mcm gajah.. tah la aku pun x tahu ape masalah die ngan aku. semua ni terjadi coz aku x datang skul lame coz aku sakit.. sedih gile bile bestie kite kutuk kite belakng2.. klo x puas ati asal x kutuk depan2 je? ape masalah die pun x tahu la.. die n kawan die tiap2 hari klo aku datang msti kutuk aku.. tah la.. aku x penah marah or nak sakit ati ngan die tpi aku kesian ngan die coz nape la die benci sangat ngan aku ni... ape2 pun aku doakan die sihat selalu n happy ngan kehidupan die sekrang.. aku x penah anggap die musuh.
terus terang aku katakan yang aku masih sayang kan AMIRAH FATIAH besti aku dulu. klo diberi peluang tok aku berbaik ngan die akan ku jage persahabat itu..

selepas tamat skul

aku n kawan baik ku try cari kerja for 4 time..kite orang try la call yang mane tawarkan kerje kat surat khbar metro.. so aku n fadz try la cari kerje modelling ni.. call.. wat temu janji.. pergi temu janji..time tngah spmni pergi jugak coz takut x dapat kije hahaha..tpi akhirnye dapat jugak... alhamdulillah.. syukur pade allah...



first aku pergi blue black media then classy metaford and puncak talent.... aku dah dapat job dari classy metaford ... kat blue black media pun dapt jugak tpi x compom lagi and also kat puncak talent pun x tahu lagi dapt ke x job..


ade yang sedihnye.. parent aku x setuju ngan ape aku wat.. aku pun xtahu asal.. sedih gile siot.. macm2 kate negatif dorang cakap.. tpi aku akan buktikan ape yang aku wat ni akan mendatangkan hasil n aku dapt jugak bantu parent aku 6t ngan gaji yang aku dapt... insyaalah semua berjalan ngan lancar... amin.....

pergi makan




tdi pergi makan kat jom bali at carefour wangse maju... banyak gli makan.... kenyang habis.. so esok puase.. dah gemuk dah ni.. abis la.. mcm ne nak wat.. tambah tembam la aku ni.. hahaha...







makanan yang telah di abiskan.. hahahaha....

Tuesday, 30 November 2010

bermulanye.......................


dah nak berakhir spm 2010... berakhir lah jugak perjuangan aku selama aku digelar pelajar di sk seri bintang selatan and smk seri bintang selatan skk.. perasan yang aku rase bercampur aku x tahu same ade aku gembire atau tidak untuk tinggalkan sekolah,guru2,kawan2.. kenangan bersama kawan2 terlalu indah.. banyak peristiwa yang aku alami di zaman persekolahan ni. suke, duke, eeeeeeeeeeeeeeeeee macm2 la... yang penting aku happy sangat.......